Over ons

Al 100 jaar een familiebedrijf

Sinds de oprichting in 1923 is gebr. Janssen b.v. uitgegroeid tot een gerenommeerde kwekerij die al 100 jaar bestaat. De 1e generatie Janssen heeft een bedrijf neergezet met toekomst!

De 2e generatie Janssen heeft zich volledig toegelegd op het kweken van vruchtboomonderstammen en sinds 1976 is dit dé specialiteit van het bedrijf. Deze generatie heeft er ook voor gezorgd dat de onderstammen zowel binnen als buiten Europa worden geëxporteerd.

De huidige generatie Janssen steekt veel energie in het verder ontwikkelen van nieuwigheden, onderzoek naar optimale vermeerdering van nieuwe hoogwaardige vruchtboomonderstammen en in het verkrijgen van licentierechten. Hierbij vindt samenwerking plaats binnen en buiten Europa.

GOED GEWORTELD IN VRUCHTBARE GROND
De keuze voor specialisatie in vruchtboomonderstammen was geen toeval. De kweekgronden van het bedrijf liggen in het zuidoosten van Nederland. Een gebied dat door eeuwenlange natuurlijke compostering een bodemstructuur heeft die een ideale basis vormt voor uitstekende groei en rijke beworteling van onderstammen. Een goede basis voor een vruchtbaar resultaat.
MET DE NIEUWSTE TECHNIEKEN
Binnen het bedrijf werkt een team van deskundige medewerkers. Zij onderhouden en verzorgen de moerbedden zodat de onderstammen optimaal kunnen groeien. Daarnaast dragen zij zorg voor het rooien, sorteren, spoelen, verpakken en verzenden. Dit alles gebeurt met moderne machines en de nieuwste technieken. De computer gestuurde sorteermachine kan op 0,1 mm. nauwkeurig sorteren waardoor gebr. Janssen uniforme partijen kan leveren.

WERELDWIJD MAATWERK
De onderstammen van gebr. Janssen vinden hun weg naar vruchtboomkwekerijen over de hele wereld. Hierbij wordt rekening gehouden met het verschil in seizoenen. De koelcellen met nauwkeurige klimaatbeheersing zorgen ervoor dat het bedrijf vroeg of laat in het seizoen hoge kwaliteit kan leveren.

CONSTANTE KWALITEIT
Om ervoor te zorgen dat de onderstammen ook bij aankomst in dezelfde goede conditie zijn, maakt het bedrijf gebruik van de meest zorgvuldige verpakkingstechnieken. De verpakkingswijze is afhankelijk van transport en de eisen die in dat land gesteld worden. Grote of kleine zendingen gebr. Janssen laat niets aan het toeval over.